dijous, 2 de juny del 2016

Dijous setmana IX durant l’any



Dijous setmana IX durant l’any
Monestir de Solius
2 de juny de 2016
2Tm 2,8-15 i Mc 12,28b-34

Ben sovint ens embranquem en discussions de paraules que no fan més que fer mal als qui les escolten. Ens deixem endur per polèmiques inútils quan allò d’essencial és ben ras i curt. Per presentar-nos davant de Déu i merèixer la seva aprovació hi ha tant sols una cosa fonamental, l’amor.

Amor a Déu i amor als germans. Avui el text de l’Evangeli de Marc ens presenta el centre del  missatge de Jesús. L’amor a Déu i als germans, a tots els germans. És aquets el moll de l’os de la nostra fe, el bon camí que el enyor vol que aprenguem i que seguim amb fermesa.

L’amor és la senda de la justícia per la qual hem d’avançar. Sense estimar, sinó estimem no som de Déu.

Si el missatge de l’Evangeli es pot resumir en un sol passatge, aquest és el que avui hem sentit. Un passatge que podríem associar a una altra imatge evangèlica que representa el servei fet amor fins a l’extrem, com estimà Jesús en rentar els peus als seus deixebles.

Paraules i gestos on l’amor a Déu i als germans és el centre, aquell amor del qual a la fi de la nostra vida ens examinaran, quan arribi l’hora Déu tant sols ens preguntarà una cosa «Has estimat?» Sols això serà important en el nostre bagatge. Un amor amb tot el cor, amb tot l’enteniment i amb tota la nostra força.

Sols si estimem estarem prop del Regne de Déu.