diumenge, 17 de gener del 2021

Diumenge II durant l'any / Cicle B

 

Diumenge II durant l'any / Cicle B

Capella Santa Caterina

17 de gener 2021

1S 3,3b-10.19; Salm 39,2.4ab.7.8-9.10; 1C 6,13b-15a.17-20 i Jo 1,35-42

 

No som nostres, és Déu qui ens ha adquirit a un preu molt alt, qui ens ha fet santuaris de l’Esperit Sant, ens ha dit l’apòstol. El preu que ha pagat Déu per nosaltres és el seu Fill, fet home per nosaltres, com acabem de celebrar en les darreres festes de Nadal i mort i ressuscitat per a la nostra salvació com viurem en la Pasqua. Ens ha dit sant Pau que Déu que ressuscità al Senyor també ens ressuscitarà a nosaltres amb el seu poder. A vegades ens costa reconèixer-nos propietat de Déu, fills de Déu; tal com a Samuel li costava reconèixer que aquell qui el cridava era el Senyor; sentia una veu, estava ben disposat a atendre-la però no sabia ben bé qui era, creia que era Elí. També Joan assenyala a Andreu i a un altre deixeble que aquell qui passa és l’anyell de Déu, la víctima pasqual que és ara el Fill de Déu. Tal com Samuel no tingué mandra d’aixecar-se tants cops com sentí la veu, Andreu seguí Jesús i tal com Samuel es posa en actitud d’escolta del Senyor, Andreu i l’altre deixeble del Baptista seguiren a Jesús per anar i veure, no li pregunten per la seva doctrina, ni amb quina autoritat parla; tant sols són convidats a anar i veure, perquè estan disposats a compartir la seva vida; perquè la fe és per viure-la.

Per atendre la crida del Senyor cal aixecar-se, anar i veure, Déu està delerós, ansiós per mostrar-nos on s’allotja, perquè ens quedem amb Ell però cal atendre’l. Hem escoltat en l’Evangeli de sant Joan com uns són cridats a les quatre de la tarda, d’altres una mica més tard; Samuel a mitja nit; uns al santuari del Senyor, d’altres arran del camí; el Senyor crida quan vol i on vol però el que ens cal a nosaltres és mantenir l’orella atenta per escoltar la seva crida i reconèixer la seva veu. Samuel es va fer gran i fou afavorit sempre per Déu perquè no deixà mai de complir les seves profecies. També Pere, el germà d’Andreu, és cridat, no pas el primer, però sí està atent a la veu de Déu que a través del seu germà Andreu el crida a seguir al Messies, a l’ungit i aquest el mira i li confia de ser pedra, fonament de la futura Església.

El Senyor té una missió per a cadascun de nosaltres, per això ens crida, per això ens convida a seguir-lo a anar i a veure. També ara i avui enmig de tanta tribulació el Senyor vol que siguem deixebles seus, testimonis seus entre els nostres germans. Testimonis de la seva paraula i testimonis d’esperança. Déu no vol que ens afligeixi cap mal, però la malaltia, l’adversitat forma part de la nostra mateixa humanitat; és en aquesta situació, com la que ara vivim, que el Senyor ens convida a viure-la amb esperança, amb confiança i a ser capaços de ser transmissors d’aquesta esperança i d’aquesta confiança en el Senyor. Una esperança que hem de tenir posada sempre en el Senyor, com ens ha dit el salmista i anunciar-la amb aquell goig d’Andreu que no se’n pot estar d’anar a cercar al seu germà Pere per dir-li que ha trobat al Messies. Déu ens continua parlant, escoltem-lo i anunciem amb goig la salvació que tant sols Ell ens porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.