dimarts, 30 d’agost del 2022

Dimarts setmana XXII durant l’any / II

 

Dimarts setmana XXII durant l’any / II

30 d’agost de 2022

Casa d'exercicis de Nostra Senyora de Montserrat de Calde Montbui

Exercicis amb els preveres de Vic

1C 2,10b-16; Salm 144,8-9.10-11.12-13ab.13cd-14 i Lc 4,31-37

 

«Què vol dir tot això?»

La gent està desconcertada davant aquest home que mana amb autoritat fins i tot als esperits malignes i aquests el reconeixen com el Sant de Déu.

Ens ha dit sant Pau que tot ve de l’Esperit i que per reconèixer i rebre allò que ve de l’Esperit hem de defugir les mires humanes i penetra-hi en el llenguatge de l’Esperit. No vol pas dir això que ens haguem d’allunyar o desentendre’ns del món, ni encara menys dels seu problemes, dels seus sofriments.

Ho veiem en el mateix Jesús, ha vingut a portar a la terra la vertadera pau, aquella que destrueix el mal, perquè les seves obres són obres d’amor, com ens ha dit el salmista.

Pe l’acció de l’Esperit també nosaltres hem estat cridats a ser portadors del bé i destructors del mal. Tot cristià ha estat crida’t a ser-ho des del mateix baptisme i hi ha estat per l’acció de l’Esperit.

Però els qui hem escoltat la seva crida, als qui ens hem compromès amb Ell i la seva Església, som de manera encara més particular missatgers del bé i se’ns encarrega de sostenir als qui estan a punt de caure i ajudar a redreçar-se als qui ensopeguen.

Aquesta missió, humans com som, conscients de que també nosaltres a vegades estem a punt de caure i ensopeguem, no la podem portar a mai terme si no ens obrim a l’Esperit i ens deixem portar per Ell.

Nosaltres tenim el sentit de Crist, ens ha dit l’Apòstol; certament aquest ha de ser el nostre model, Ell ha de ser el nostre camí; perquè Ell no va venir a fer la seva voluntat, sinó la voluntat d’aquell qui l’havia enviat, el Pare.

Deia el Papa Francesc als nous cardenals el passat dissabte que ist ens crida a posar-nos darrera d’El i a seguir-lo pel camí de la missió.

Seguim-lo doncs, malgrat ensopecs i caigudes; seguim-lo doncs decidits, confiats i sobretot oberts a l’acció de l’Esperit per poder escampar arreu l’anomenada del Crist; el Sant de Déu.