divendres, 2 de setembre del 2022

Divendres setmana XXII durant l’any / II

 

Divendres setmana XXII durant l’any / II

2 de setembre de 2022

Casa Ntra. Senyora de Montserrat de Caldes de Montbui

Exercicis amb els preveres de VIc

1C 4,1-5; Salm 36,3-4.5-6.27-28.39-40 i Lc 5,33-39

 

Que la gent no vegi en nosaltres més que uns servidors de Crist, uns administradors alegres perquè el nuvi, Crist, està al nostre costat. El salmista ens ha mostrat el camí del servei i fer el bé, tenir en el Senyor la nostra delícia, encomanar-li a Ell el nostre camí.

Certament com diu l’Apòstol el nostre jutge és el Senyor, no ens ha de preocupar el judici humà, ni tampoc nosaltres hem d’esdevenir jutges abans d’hora.

El Senyor coneix el que hi ha als nostres cors, tant sols Ell ho coneix i ho coneix fins i tot millor que nosaltres mateixos; perquè a vegades conscientment o inconscientment ocultem les nostres faltes, però com diu Pau que no ens acusem de res no vol pas dir que siguem irreprensibles.

El Senyor és la llum dels nostres passos, la llum que il·lumina el nostre camí, perquè Ell és la llum del món, la llum de la vida. Els fariseus estaven molt preocupats perquè mentre els deixebles de Joan dejunaven, els de Crist menjaven i bevien. Jesús els mostra que Ell, el nuvi, està enmig d’ells. Perquè hi ha un temps per a dejunar i un temps per a menjar i que també per als deixebles també els arribarà el dia en que la tristesa, el dejuni i l’abstinència seran el seu pa de cada dia.

Jesús sabia molt bé que l’esperava, a què havia vingut i no es deixava entabanar per aquells mestres de la llei que no volien altra cosa que trobar-lo en falta. No hem de cercar l’elogi dels homes, un elogi que al cap i a la fi és inestable, a vegades afalagador, quan no n’hi ha per tant, a vegades injustament destructiu i quasi sempre poc sincer i poc fiable.

La nostra societat viu cada cop més de la imatge, d’una imatge sovint mediàtica, d’aparador que molt poc te a veure amb la realitat. Nosaltres  sabem que el que compte és el judici de Déu, el d’aquell que veu en la tenebra i donar a cadascun l’elogi que mereix.

Fidels a aquesta transcendència hem de ser en el món d’avui  missatgers de la llum, missatgers del bé; no pas d’una llum caduca ni d’un bé efímer, sinó d’aquell qui és la llum i qui és el bé, el nuvi, l’espòs.

Siguem servidors del Crist, siguem administradors del que Déu s’ha proposat de fer per mitjà de la nostra migradesa. Siguem fidels sempre esperançats, fidels missatgers de la bona nova del Regne.