dijous, 1 de setembre del 2022

Dijous setmana XXII durant l’any / II

 

Dijous setmana XXII durant l’any / II

1 de setembre de 2022

Casa Ntra. Senyora de Montserrat de Caldes de Montbui

Exercicis amb els preveres de Vic

1C 3,18-23; Salm 23,1-2.3-4ab.5-6 i Lc 5,1-11

 

Nosaltres ens escarrassem molt, sovint emprem molts esforços i com Pere no pesquem res, com els savis caient en els nostres propis paranys. Oblidem que tot és nostre, el món, la vida, la mort, el present, el futur; tot és nostre perquè som de Crist i Crist és de Déu, Crist és Déu. Sentir-nos del Crist, saber-nos de Déu és el primer pas, el pas necessari i  per a confiar-nos a les seves mans.

Davant les dificultats, davant dels entrebancs, creient-nos savis diem com Pere “ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem pescat res”; aleshores lluny de desistir hem d’afegir com Pere “ja que vós ho dieu calaré les xarxes”. No tinguem por de confiar-nos a aquell qui tant ens estima, aquell que es va lliurar a la mort per nosaltres, per tal de regalar-nos la vida. Que no ens faci mandra anar a buscar-lo per veure’l de cara, per veure’l cara a cara.

Davant l’acció del Crist Pere primer es confia i cala les xarxes, després en veure el resultat i les xarxes plenes, tant que s’esquinçaven, tant que estaven a punt d’enfonsar les barques, Pere se sent buit, se sent pecador, no mereixedor de rebre el favor d’aquell qui sembla que ho pot tot.

Jesús ha predicat a una gentada aglomerada per escoltar-lo, tant que ha hagut de pujar a una barca per poder arribar a tots, Jesús predica i després Jesús pesca, no tant sols peixos, sinó que Ell és el primer pescador d’homes, d’aquells qui l’han escoltat, d’aquells qui l’han obeït, d’aquells qui han vist amb els seus propis ulls les xarxes a punt d’esquinçar-se i que després d’escoltar i de veure ho han deiat tot i se n’han anat amb Ell per esdevenir també ells pescadors d’homes.

En el seguiment del Crist no hi ha lloc per al desànim, ha d’haver sempre lloc per a la confiança. També nosaltres avui hem de de dir-li “ja que vós ho dieu” i perdent la por, fer-nos ignorants per poder arribar a la vertadera saviesa. Així serem de Crist, així serem de Déu.