dissabte, 17 d’octubre del 2020

Noces

 

Boda Elisa i Oriol

Santa Maria de Poblet

17 d’octubre de 2020

Ct 2,8-10.14. 16a; 8,6-7a; Salm 144; 1Co 12,31-13,8 i Mt 7,21.24-29

 

Elisa y Oriol libre y voluntariamente venís a contraer matrimonio, decididos a amaros. El centro, el sentido de esta ceremonia es vuestro amor. Habéis convocado a vuestros familiares y amigos, os presentáis ante el Señor para que Él bendiga vuestra unión. Nada de todo esto sería posible, nada tendría sentido sin vuestro amor. Lo hemos escuchado en la primera lectura que habéis escogido del Cantar de los Cantares; «mi amado es para mí y yo para él».
 
L’amor, estimar és el millor do, el camí incomparablement més gran que qualsevol altre, com ens ha dit l’Apòstol sant Pau. Sense estimar no som res, no servim per a res. L’amor és el que ens fa pacients, bondadosos i ens allunya de l’enveja, de la presumpció, de l’orgull, de l’egoisme. Ser l’un per l’altre, ser una sola carn és estimar-se. Aquest sentiment que us envaeix el voleu compartir avui aquí amb els vostres pares, germans, oncles cosins i amics. Encara més, amb un senzill gest, amb aquestes espelmes que heu encès, voleu representar que el vostre amor és hereu del que van tenir els vostres avis entre ells, pels seus fills i pels seus nets. Perquè el fil conductor de la vida no pot altre que l’amor.
 
También por amor, por amor al Padre y por amor a todos nosotros, Jesús fue capaz de llegar a dar su vida para nuestra salvación. No es una quimera, no es algo inalcanzable, el amor es posible y teniendo por fundamento el amor, la casa que és nuestra vida se edifica sobre una roca sólida, la más sólida que pueda haber. Solo así es capaz de soportar un matrimonio los vientos y las riadas. Porqué estas existen y existirán, la vida no es un camino de rosas, hay momentos para la incertidumbre, para el miedo, para la zozobra, sólo el amor puede ayudar a vencer las dificultades y a seguir hacia adelante. No se trata sólo de palabras, nos lo ha dicho Jesús «no todo el que me dice “¡Señor, Señor! “entrará en el reino de los cielos, sino el que cumple la voluntad de mi padre que está en el cielo.» Así también no todo el que dice que ama, ama de verdad, sino que el amor se muestra en la rectitud, no perdiendo nunca la confianza, la esperanza y la paciencia.
 
Estimar potser no sigui fàcil, però no hi ha res millor que estimar i sentir-se estimat. Ho heu pogut veure en els vostres pares i els vostres avis, un amor que ha donat un fruit que avui sou vosaltres. Els temps que vivim són certament incerts però amb la benedicció del Senyor que avui heu vingut a rebre, lloant al Senyor en les alegries i cercant-lo en les penes, ni els oceans seran capaços d’apagar el vostre amor, ni totes les fonts dels rius juntes podran ofegar-lo.
 
Demanem al Senyor que beneeixi a l’Elisa i a l’Oriol, perquè siguin vertaders testimonis d’amor en el món, que és la millor manera de ser testimonis de Crist. Demanem per a ells que arribin a una vellesa feliç, quan, com ens diu el Salm 45, enlloc dels seus pares, tinguin als seus fills, que ho facin conservant, millor encara augmentant l’amor que avui volen manifestar davant d’aquesta assemblea reunida, que és representació de tota l’Església.
 
Que el Señor que es Bueno con todos os bendiga abundosamente para que los dos en la alegría de la mutua donación personal en el matrimonio enriquezcáis la Iglesia, como pediremos para vosotros en la bendición nupcial. Vuestro amor da hoy un paso importante y definitivo, es bendecido por el Señor, que Él sea vuestro refugio y vuestro guía.