divendres, 8 d’abril del 2022

Divendres de la V setmana de Quaresma

Divendres de la V setmana de Quaresma

Santa Maria de Valldonzella

Divendres 8 d’abril de 2022

Jr 20,10-13; Salm 17,2-3a.3bc-4.5-6.7 i Jo 10,31-42

 

El cercle al voltant de Jesús es va fent cada dia més estret; el quart Evangeli, atribuït a sant Joan, ens ho va mostrant aquests dies. Com ens ha dit el profeta Jeremies, Jesús  es veu amenaçat de tots costats, se sent seguit de prop, sent com parlen contra ell i que tant sols cal trobar el moment oportú per apoderar-se’n i agafar-lo. Ara volen apedregar-lo, però encara no se’n sortiran i la seva mort acabarà per tenir una cobertura legal tant per part dels grans sacerdots, que l’acusaran de blasfem, com per part del poder romà, que, sense massa convenciment, l’acusarà d’enemic del Cèsar.

Totes aquestes maquinacions humanes no fan sinó acomplir els plans de Déu i malgrat la basarda, Jesús se sent confiat, veu en el Pare la roca, la muralla, el penyal, l’escut i la força on emparar-se, com ens ha dit el salmista.

A alguns no els agrada que Jesús es declari Fill de Déu i tampoc els agraden les seves obres, perquè les veuen fonamentades en blasfèmies. Sant Jaume en la seva Carta mostrarà de manera brillant la relació entre la fe i les obres, no hi ha fe sense obres, sense resultats pràctics; no podem ser tant sols teòrics de la fe i no posar-la en pràctica. Jesús ens ho ha mostrat en tantes guaricions: cecs que hi veuen, muts que parlen sords que hi senten, paralítics que caminen, o morts que s’aixequen del seu son i sempre afegeix que és la fe la que salva.

El nostre món, ho veiem especialment aquests dies però ben bé podríem dir que no hi ha dia sense veure-ho, necessita d’obres, necessita d’acollir al qui fuig de la guerra, de donar de menjar al qui té fam o vestir al qui no té res amb que vestir-se. Jesús ens crida a seguir-lo de pensament i d’obres i sovint no cal anar massa lluny per trobar al qui li manca quelcom, sigui material o sigui espiritual.

Tots els qui maquinem contra Jesús estan a punt d’aconseguir-ho, però de fet no faran altra cosa que acomplir el pla del Pare, aquell qui ha consagrat a Jesús i l’ha enviat al món per salvar-nos. Aquell qui està en Jesús i amb qui Jesús està.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.