dilluns, 23 d’octubre del 2023

Dilluns de la setmana XXIX durant l’any

 

Dilluns de la setmana XXIX durant l’any

Santa Maria de Vallbona

Dilluns 23 d’octubre de 2023

Rm 4,20-25, Salm Lc 1,69-70.71-73-74-75 i Lc 12,13-21

 

Abraham no dubtà, no es mostrà gens incrèdul, ans al contrari, ell avançava en el seu camí i la seva fe es feia encara més forta. El nostre camí per la vida té un ple sentit com a creients, si no deixem mai d’avançar cal al Crist, cap al coneixement cada vegada més ple del seu misteri, del misteri de la salvació.

És la manera en que hàgim fet aquest camí que se’ns tindrà en compte, com hàgim viscut la nostra fe en el ressuscitat d’entre els morts, la nostra fe en aquell qui morí en pena dels nostres pecats i ressuscità per fer-nos justos, a nosaltres que som febles i defallim tant sovint.

En aquest camí de res no val acumular riqueses, de res no valen els plaers mundans si els tenim com a única meta i objectiu. Si ho creguéssim així aniríem ben errats, com aquell home ric del qui ens ha parlat l’Evangeli.

Però si tot cristià està destinat a recórrer, a viure aquest camí de fe amb passes segures; nosaltres a qui el Senyor ens ha cridat a seguir-lo més de prop, encara hi estem més de compromesos a fer camí, a fer-lo amb convenciment i que a cada tram que recorreguem, la nostra fe es faci encara més forta, com s’hi feia la fe d’Abraham, a qui denominem el nostre pare en la fe.

En haver respost a la crida del Senyor som uns privilegiats de poder seguir-lo dedicant a aquesta tasca tota la nostra vida; però precisament per això, perquè el Senyor ens ha fet aquest regal, ens demana coherència, ens demana que visquem amb generositat i caritat la nostra vida monàstica.

Hem de viure com ens diu sant Benet a la Regla, no decantant-nos mai del mestratge de Jesús i perseverant fins a la mort, per tal de poder merèixer de compartir el seu regne, per tal de que se’ns tingui en compte haver cregut i haver viscut d’acord amb la nostra fe.

Que l’Esperit Sant ens hi ajudi i Maria ens hi sigui model.