dissabte, 12 de maig del 2018

Dissabte de la setmana VI de Pasqua

Dissabte de la setmana VI de Pasqua
12 de maig de 2018
Capella de sant Jordi
Fets 18,23-28; Salm 46,2-3.8-9.10; Jo 16,23b-28

“He sortit del Pare per venir al món; ara deixo el món i me’n torno al Pare”. En les vigílies de celebrar l’ascensió del Senyor, la seva plena glorificació, la tornada al Pare; l’Evangeli ens mostra el ple sentit de la missió de Jesús, Déu ha enviat al seu Fill al món per fer-se home i per obrir-nos les portes del cel. Crist és l’únic mitjancer davant del Pare, si preguem en el seu nom rebrem allò que demanarem i tindrem una alegria plena. Tot just abans de pujar al cel Jesús parla amb tota claredat, ha vingut al món per fer-nos plenament fills de Déu, per mostrar-nos l’amor del Pare cap a tots els qui creiem que Crist és el seu Fill. 

Tot plegat no és una simple elaboració teològica, és una realitat; l’amor de Déu és una realitat que ens afecta directament a cadascun de nosaltres i que alhora ens implica. No podem rebre l’amor de Déu d’una manera passiva, en certa manera egoista, perquè l’amor de Déu no és per guardar-lo és per compartir-lo. Cadascun de nosaltres en l’àmbit que li pertoca, en les nostres comunitats, amb la gent amb qui tractem, amb els qui ens envolten, familiars, amics, companys, coneguts. El gran missatge de tot el temps pasqual, el gran missatge de la nostre fe, és que Déu ens ha estimat tant que ha enviat al seu Fill al món perquè es fes home com nosaltres, llevat del pecat, perquè compartís els nostres sofriments, angoixes, penes, treballs, esforços, joies i alegries, que de tot tenim. 

Crist compartint la nostra mort ha assumit la totalitat de la humanitat i ressuscitant ens obre les portes de la vida eterna, ens fa fills de Déu. Els creients primer que tot hem de ser ben conscients d’aquesta realitat i després l’hem de compartir, anunciar, no amagar-la. No és pas fàcil avui anunciar l’evangeli, però anunciar-lo és la missió de cada batejat. “Ser cristià i ser missioner és la mateixa cosa. Anunciar l'Evangeli, amb la paraula i fins i tot, amb la vida, és la finalitat principal de la comunitat cristiana i de cada cristià”, diu el papa Francesc. Això vol dir acostar-nos, servir a tots els homes i dones que ens envolten i fer-ho en nom de l'Evangeli, de la misericòrdia de Déu. Vosaltres en l’àmbit de la vostra parròquia, nosaltres monjos amb la nostra vida de pregària, treball i contacte amb la Paraula de Déu; tots donant testimoni de la nostra fe, amb joia com tantes vegades ens diu el Papa Francesc; intentant de fer el bé amb la gràcia que Déu ens ha donat a cadascun de nosaltres, com ho feu Apol·lo, aquell jueu d’origen alexandrí que parlava molt bé i coneixia les Escriptures. 

Demanem-li al Senyor que ens doni forces, que ens ajudi per a ser bons testimonis, fidels i alegres, del seu Evangeli, de la bona nova. Perquè Crist realment ha ressuscitat i ha vençut la mort per a donar-nos la vertadera vida.