dilluns, 17 de febrer del 2020

Dilluns de la setmana VI durant l'any / II


DILLUNS DE LA SETMANA VI DURANT L'ANY / II
Santa Maria de Vallbona
17 de febrer 2020
Jm 1,1-11; Salm 118,67.68.71.72.75.76 i Mc 8,11-13


La vida, aquesta vida terrena que Déu ens ha regalat, es composa de bons i de mals moments; d’estones de felicitat i d’estones d’angoixes; de salut i de malaltia. Avui iniciem la lectura de la Primera Carta de sant Jaume i l’apòstol ens ve a dir que davant de les dificultats el que hem de fer és no abandonar els bons desitjos, la voluntat de seguir sempre els camins del Senyor i confiar-nos a la misericòrdia de Déu. 

Essent coneixedors de que som febles   i de que amb les nostres pròpies forces no en tenim prou, hem de demanar a Déu la saviesa i la fortalesa per saber afrontar les dificultats de la vida que ens surten al pas, les grans dificultats i també les menors, les del dia a dia.   

En aquesta mateixa  línia ens parla el salmista, ara que ha conegut el sofriment és quan se sent vertaderament confiat en el Senyor, quan té presents les promeses, quan sap que haver sofert li ha fet bé.   

No es tracta pas de cercar el sofriment pel sofriment, de manera voluntària i malsana; es tracta d’acceptar la voluntat de Déu, d’acceptar-la en cada moment de la nostra vida, sans o malalts, rics o pobres, certs o dubtosos; amb plena confiança en que l’amor  del Senyor ens confortarà en tot moment.   

No cal un senyal específic, espectacular; ens ho diu Jesús en el breu Evangeli d’avui;  no hem de demanar signes extraordinaris; hem de demanar amb decisió i constància força i seny per a seguir les rutes que el Senyor ens proposa, ens posa al davant. Aquesta actitud hauria de ser la de tot creient; certament ens costa perquè ningú vol patir, tothom vol  que tot vagi  de cara i les dificultats ens contrarien, a voltes ens posen en  disposició de perdre la confiança en el Senyor, de defallir. 

Demanem-li al Senyor que la nostra fe no sigui com l’herba que en arribar el sol xardorós s’asseca, sinó que  arrelada vora l’aigua que és la Paraula de Déu creixi confiada.