dilluns, 24 de febrer del 2020

Dilluns de la setmana VII durant l'any / II

Dilluns de la setmana VII durant l'any / II
Santa Maria de Vallbona
24 de febrer 2020
Jm 3,13-18; Salm 18,8.9.10.15 i Mc 9,14-29

Un home li demana a Jesús que l’ajudi, ho fa amb fe, però amb una fe una mica feble, «si hi podeu fer res» li diu. Jesús contesta amb certa ironia «Dius que us ajudi si puc?», ho diu aquell qui ho pot tot, però que ens demana sempre un petit esforç, confiança, fe en Ell i com aquell home, nosaltres hem de demanar-li de creure més. Jesús demostra amb fets el que cal perquè la fe sigui capaç de moure muntanyes, alimentar-la amb la pregària. 

Més d’un cop s’acusà a Jesús d’actuar pel poder del maligne i Ell responia que un reialme no pot restar dividit, cal que estigui fermament unit i assentat sobre la roca de la fe. Ens ho diu avui l’apòstol Jaume, si hi ha gelosies, rivalitats, pertorbacions, i maldats de tota mena, si anteposem en la nostra conducta la idea de passar davant de tots; res no pot anar bé. Cal confiar-se en el Senyor, en la seva saviesa, amb humilitat, amb modèstia. 

Aquell pare, que suplicava la guarició del seu fill, en el fons es confià al Senyor humilment, recorregué a Ell perquè havia vist que els deixebles no eren capaços de guarir al seu fill, perquè en el fons sabia que la seva fe, també la dels deixebles, era encara insuficient, poc fonamentada, massa basada encara en fonaments humans, materials. Tant a aquell home com als deixebles els mancava reforçar-la amb la pregària, que les paraules que els sortien dels llavis i els pensaments del seu cor fossin agradables al Senyor. 

Sols així podem arribar a una fe que s’ha de mostrar en una vida pura, pacífica, moderada, dòcil, compassiva, plena de bons fruits, imparcial, sincera; perquè aleshores és justa perquè ve de dalt, del Senyor. 

La lluita amb els nostres particulars i personals esperits malignes, amb aquells que malden per imposar-se en el nostre interior, en el nostre cor, no la podem portar a terme amb èxit sense l’ajut del Senyor i aquest ajut sols el trobarem si ens confiem a Ell en la pregària. 

Fins i tot quan ens podem creure morts espiritualment, confiem-nos a Ell, tot pregant-li; deixem que el Senyor ens doni la mà, sols així ens podrem aixecar, posar-nos drets i seguir caminant cap a Ell.