diumenge, 18 d’abril del 2021

Diumenge III de Pasqua

 

Diumenge III de Pasqua

Capella de santa Caterina

18 d’abril de 2021

Fets 3,13-15,17-19; Salm 4,2.4.7.9; 1Jo 2,1-5a i Lc 24,35-48

 

«Per què us venen al cor aquests dubtes?» preguntà Jesús als deixebles a aquells a qui Pere defineix com a testimonis i que malgrat haver viscut amb Crist, haver escoltat de la seva boca que al tercer dia ressuscitaria, haver vist el sepulcre buit, dubten.

Aquell qui els mostra les mans i els peus foradats pels claus de la creu, aquell qui els demana alguna cosa per menjar i pren davant seu un tall de peix, és el mateix que va ser entregat i negat, aquell qui fou condemnat mentre un assassí era indultat per Pilat; aquell que a través d’uns quants que no sabien el que feien ha acomplert el que Déu havia anunciat per boca de tots els profetes.

Però és sobretot aquell a qui Déu ha ressuscitat d’entre els morts i que amb la seva resurrecció ens obre el camí de la vida, aquell qui ha esdevingut un defensor nostre prop del Pare; aquell qui ha esdevingut víctima propiciatòria pels nostres pecats i pels de tot el món; aquell en qui s’ha acomplert allò que deia l’Escriptura.

El Senyor ens ha fet un favor meravellós, com ens ha dit el salmista, i els deixebles, recuperats de la sorpresa, se senten envaïts per una alegria immensa,  tanta que ni s’ho acaben de creure. Escoltant-lo se’ls obren els ulls i reconeixen en aquest Jesús crucificat, mort i sepultat, al Messies que ha portat la conversió i el perdó dels pecats a tot el món.

Conèixer al ressuscitat és necessàriament convertir-se i convertir-se és acomplir els seus manaments. Ens ho ha dit la primera carta de sant Joan. Per saber si coneixem Jesucrist cal que mirem si complim els seus manaments; si diem que el coneixem però no acomplim el que Ell va dir, som mentiders, no diem pas la veritat sinó vivim la nostra fe amb sinceritat.

Arribar a estimar Déu perfectament és fer cas de la paraula de Jesucrist; això és obrir els ulls i comprendre el sentit de les escriptures, això és compartir aquella alegria dels deixebles en veure amb carn i ossos al Crist ressuscitat, ara amb un cos glorificat; això és esvair els dubtes i compartir la pau que tant sols el Crist ressuscitar ens pot donar, això és ser-ne testimonis.

En cap altra trobarem el nostre goig.