dijous, 11 d’abril del 2019

25è aniversari de Gresol


25è aniversari de Gresol
Poblet Dimecres 10 d’abril de 2019

Molt bon dia i benvinguts siguin al Monestir de Poblet.


En primer lloc agrair-los haver escollit Poblet per a la seva trobada en una celebració tan especial per a vostès com és aquesta del seu 25è aniversari.
Poblet és el conjunt monàstic habitat més gran d’Europa perquè aquí hi viu una comunitat de monjos cistercencs que intenta cercar Déu seguint la Regla de sant Benet.
Aquest monestir va ser fundat a mitjans del segle XII per ser un fogar espiritual i alhora un element dinamitzador d’aquestes terres a nivell cultural, econòmic i social. Al llarg dels segles el seu paper ha estat fonamental com a referent per a la Corona d’Aragó, no en va vuit dels seus reis, alhora Comtes de Barcelona, reposen a la nostra Església.
Avui, en temps certament no fàcils per tantes coses, Poblet segueixen acollint una comunitat i, com a monument Patrimoni Mundial, esdevé un centre d’interès turístic de primer ordre. Compartim doncs, tot i que en activitats diferents, amb tots vostès la voluntat de contribuir al desenvolupament de les nostres comarques.
Res però serà possible si entre tots no fem un esforç per trobar marcs comuns, punts de diàleg i solucions de consens als reptes i problemes que la nostra societat té plantejats.
Les solucions mai no poden sortir del radicalisme, de la divisió ni de l’exclusió, sinó únicament de la voluntat de caminar tots junts cap a una societat més justa i respectuosa incorporant a tots i cadascun dels qui la integren. En aquesta tasca vostès, amb la seva activitat empresarial i la riquesa que aquesta genera, hi tenen molt a aportar i a dir.
En  nom de la comunitat de monjos els desitjo una bona jornada i que s’enduguin un grat record de la seva estada entre nosaltres.

Moltes gràcies per ser aquí a Poblet i moltes felicitats per aquest vint-i-cinquè aniversari,