diumenge, 29 de novembre del 2020

Ritus d’ingrés al catecumenat

 

Ritus d’ingrés al catecumenat


Siguis benvingut a l’Església. Avui iniciem el temps d’Advent, un temps de preparació per al Nadal, per commemorar la primera vinguda del Senyor, però alhora un temps de vetlla per preparar-nos tots pel darrer i definitiu adveniment del Senyor i també per a la seva vinguda en cadascun de nosaltres, fills i imatge seva. Aquest dia l’Església l’ha escollit per que els nous catecúmens iniciïn el seu camí.

Avui l’Església, representada aquí i ara per aquesta comunitat de creients, s’alegra de rebre’t i de poder acompanyar-te en el teu camí cap al baptisme. És un dia important per a tu, però també per a nosaltres, per a tota l’Església, perquè alhora que inicies el camí cap al Senyor, sota el guiatge de l’Evangeli, estàs cert de que el Senyor t’ha mirat, t’ha reconegut i et crida a fer aquest camí amb joia i amb confiança entre nosaltres i amb nosaltres.

El teu és un acte de coratge, però no tinguis por, pots confiar en el Senyor, posa’t sempre a les seves mans i deixa’t portar per Ell; no et cal res més, segueix-lo perquè Ell t’estima.

L’Església fa camí cap al Nadal, alhora tu recorrent-lo amb el Poble sant de Déu, comences avui el teu camí particular cap l’Evangeli i cap a l’Església, és a dir cap al Crist i per Ell cap al Pare.

El Senyor t’ha fet el do de la fe, t’has obert a la presència de Déu, aquell que és el tot altre com diu sant Agustí. I Ell ha fet realitat la seva presència dins teu. Donem gràcies a Déu i tu també dona gràcies a Déu per aquest do.

Jesucrist no és una història passada, és ben present, viu avui i aquí; avui s’encarna, avui neix, avui ens parla, avui mor crucificat i avui ressuscita. Ell és aquí en el teu i en els nostres cors. Ell t’ha sortit al pas i ara et diu «no tinguis por» (Mt 1,20) i afegeix «Jo sóc amb tu dia rere dia fins a la fi del món.» (Cf. Mt 28,20).