dissabte, 12 de novembre del 2016

VI Trobada per a professionals i intel·lectuals catòlics: Salutació



VI Trobada per a professionals i intel·lectuals catòlics: Salutació
Poblet 12 de novembre de 2016

Benvolgudes  i benvolguts molt benvinguts a Poblet en nom de la nostra comunitat, a aquest monestir que ja és en bastant mesura casa vostra.

Us rebem en aquesta ja sisena edició de la trobada per a professionals i intel·lectuals catòlics amb la mateixa joia que en la primera edició. Us agraïm que tingueu el nostre monestir per marc de les vostres trobades i ens satisfà que aquest entorn us ajudi a reflexionar. Una trobada de laics, una trobada d’Església, que a més té l’encert de recollir les intervencions que s’hi fan en un volum anual que queda com a referent per a la reflexió laïcal de la que l’Església n’està ben necessitada. Esteu cridats per Déu, cridats a exercir la vostra pròpia professió guiats per l'esperit evangèlic, per contribuir a la santificació del món des de dins, a manera de llevat. I així manifesteu a Crist davant els altres, mitjançant el testimoniatge de la vostra vida, per la irradiació de la fe, l'esperança i la caritat. Per tant, us correspon il·luminar i ordenar les realitats temporals a les quals esteu estretament vinculats, perquè es realitzin i progressin conforme a Crist; com ens diu la Constitució dogmàtica Lumen gentium sobre l’Església del Concili Vaticà II (Cf. LG 31)

Aquest any permeteu-me que us digui que toqueu el moll de l’os de la nostra vida de cristians, de la nostra fe; us reuniu per a respondre a la pregunta que feia Jesús als seus deixebles “I vosaltres qui dieu que soc?” (Mt 16,15; Mc 8,29, Lc 9,20). Fer-se aquesta pregunta és preguntar-se sobre el Jesús històric, reflexionar sobre que ens aporta la presència viva de Jesús enmig nostre i que hi podem fer per mostrar als altres que participem de la joia del ressuscitat i amb la nostra vida el fem present on hi ha dolor i angoixa, i també on hi ha joia. Aquesta és la pregunta clau de la nostra fe que abordareu des de la perspectiva històrica, conceptual i experiencial. 

Us agraïm la vostra presència altra cop aquí a Poblet que com us deia és casa vostra. Agraïm també molt especialment la seva tasca als bons amics Tòfol Trepat, Marc Galcerán i Francesc  Torralba sense els quals aquesta trobada no seria possible.

Molt bona feina i us esperem de nou l’any vinent, amb l’ajuda de Déu i el vostre esforç,