dissabte, 18 de maig del 2024

Dissabte de la setmana VII de Pasqua. Confirmacions a la Parròquia de sant Josep de Girona

 


18 de maig de 2024

Fets 2,1-11; Salm 103,1ab i 24ac.29bc-30.31 i 34; Ga 5,16-25  i Jo 15,26-27;16,12-15

 

Els Apòstols es trobaven tots junts i en un mateix lloc quan de sobte una ventada violenta omplí aquella casa. Units en un mateix lloc s’hi feu present l’Esperit promès per Crist. Per què a aquells que havien compartit part de la seva vida amb el mateix Crist els calia la força de l’Esperit Sant? Per què ens cal a nosaltres? Els Apòstols havien quedat confosos amb la mort de Jesús a la creu, l’havien vist i reconegut, havien parlat amb Ell un cop ressuscitat però els mancava encara el valor per ser-ne testimonis davant del món.

Com els Apòstols, així també nosaltres pel sagrament de la confirmació ens vinculem més estretament a l'Església, ens enriquim amb la força singular i única de l'Esperit Sant, i amb això quedem obligats més estrictament a difondre i defensar la fe, com a veritables testimonis de Crist, ens cal fer-ho per la paraula juntament amb les obres. I quines obres són aquestes? Ens ho ha dit sant Pau a la Carta als Gàlates: viure amb amor, goig, mansuetud i sobrietat i defugint enemistats, discòrdies, gelosies, enrabiades, rivalitats, divisions, sectarismes o enveges. Sembla un programa de vida que tots podem comprar amb una certa facilitat, certament, però alhora de posar-lo en pràctica ja no és tant fàcil. Segurament amb les nostres soles forces, com aquells Apòstols tancats al cenacle per por dels jueus, no ens en sortirem; ens cal l’ajut de Déu, de la seva gràcia, ens cal la força de l’Esperit Sant. Cal deixar-nos guiar per l’Esperit de la veritat cap al coneixement de la veritat sencera, que és Crist.

Tot plegat no és un parlar per parlar, no són idees vagues, ni una teoria, perquè allí on hem de viure la nostra fe és enmig del món, en la realitat que ens envolta a cadascun de nosaltres.  No ens podem deixar endur per banalitats o per superficialitats, hem d’anar al moll de l’os del sentit de la vida que per nosaltres els creients rau en Déu. Viure de debò, viure en plenitud, viure conscientment és viure no centrant-nos en nosaltres mateixos, sinó viure la vida en conjunt, en comunitat, com a conciutadans els uns dels altres. Segurament el nostre món no està avesat a aquest plantejament, moltes vegades es mira d’imposar la centralitat del jo per damunt de qualsevol altre plantejament. Estiguem certs però de que no podem viure en plenitud mirant-nos a nosaltres mateixos, no és lògic en una relació matrimonial, de parella, entre uns pares i uns fills, fins i tot entre uns veïns o uns companys de treball que el nostre interès estigui per damunt de qualsevol altra cosa.

Avui renovareu la vostra fe en Déu. Ho fareu renunciant a fer el mal i comprometent-vos a fer el bé. Penseu-hi quan la temptació us assalti, penseu-hi fins i tot quan us facin el mal i la temptació de tornar mal per mal sigui forta, penseu que si caieu en aquesta temptació haurà vençut el mal i que a les vostres mans, a les nostres mans, està sempre fer el bé i que el bé venci. Això vol dir ser imitadors del Crist, això vol dir treballar per a la salvació de tots els homes, això vol dir confiar en Déu en qualsevol circumstància de la vida.

Ajudats per la força de l’Esperit Sant visqueu la vostra fe amb confiança i la viureu amb joia, viviu-la amb joia i la viureu amb esperança, viviu-la amb esperança i la viureu amb caritat, viviu-la amb amor i la viureu en Crist.