dissabte, 4 de maig del 2024

Diumenge VI de Pasqua / Cicle B. Confirmacions a la Parròquia de sant Pere i sant Pau de Canet de Mar

 

Diumenge VI de Pasqua / Cicle B

Confirmacions a la Parròquia de sant Pere i sant Pau de Canet de Mar

Dissabte 4 de maig de 2024

Fets 10,25-26.34-35.44-48; Salm responsorial 97,1.2-3ab.3cd-4; 1Jo 4,7-10 i Jo 15,9-17

Déu no fa diferències de persones, no fa accepció de persones i acull a tothom qui creu en ell i fa el bé, digué Pere a un Corneli desconcertat davant la reacció de l’apòstol que l’havia fet aixecar. La fe ens fa iguals, ens fa a tots fills de Déu. Els creients som homes i dones com qualsevol altre, amb les nostres virtuts, amb els nostres defectes; ens distingeix però un compromís concret i ben definit, la fe en Déu, la fe en Crist el seu fill fet home com nosaltres i que morint a la creu i ressuscitant, per totes dues coses que són indestriables una de l’altra, ens ha fet plenament fills del Pare juntament amb Ell. La força que ens empeny a acollir-lo i a seguir-lo, és la força de l’Esperit Sant, aquell que era vessat fins i tot sobre els qui no eren jueus.

La crida universal a la salvació costà d’entendre fins i tot als apòstols, sols la gràcia de l’Esperit els empenyé a universalitzar la fe, a ser conscients de que el missatge de Crist, la bona nova de l’Evangeli calia que arribés a tothom. La fe implica compromís, un compromís que bàsicament té dos components: l’afany evangelitzador i l’amor. L’amor és el principal component de la pràctica de la fe, no podem ser creients teòrics, sinó estimem de res no valdria la nostra fe, perquè l’amor, aquest amor amb el que hem d’estimar-nos els uns als altres ve de Déu i Déu vol que ens estimem, que siguem evangelitzadors, és a dir missatgers del seu amor enmig del nostre món, com ho foren Pere i els gentils que s’incorporaren a la fe ja fa tants segles.

La donació de l’Esperit que esteu a punt de rebre us ha de servir per confirmar-vos en la fe, per confirmar-vos en el vostre paper d’evangelitzadors de la bona nova i de l’amor de Crist. No, no és aquesta una tasca reservada als bisbes, als preveres, als diaques o als religiosos; ser evangelitzadors és una tasca de tots els creients. I com heu d’evangelitzar? Doncs vivint la vostra fe amb sinceritat, amb joia i amb esperança, amb una confiança plena en el Senyor. Si viviu la vostra fe contents, si la vivim tots plegats amb joia, no hi podrà haver cap altre llenguatge millor que aquest per fer arribar la fe als qui ens envolten als qui tracten amb nosaltres, perquè veuran que creure vol dir ser feliç.

En paraules del Papa Francesc: «Veieu, la novetat de Déu no s'assembla a les novetats mundanes, que són totes provisionals, passen i sempre es busca alguna cosa més. La novetat que Déu ofereix a la nostra vida és definitiva, i no sols en el futur, quan estarem amb Ell, sinó també ara: Déu ho està fent tot nou, l'Esperit Sant ens transforma veritablement i vol transformar, comptant amb nosaltres, el món en què vivim. Obrim la porta a l'Esperit, deixem que Ell ens guiï, deixem que l'acció contínua de Déu ens faci homes i dones nous, animats per l'amor de Déu, que l'Esperit Sant ens concedeix. Que bonic si cada nit, poguéssim dir: avui a l'escola, a casa, en el treball, guiat per Déu, he realitzat un gest d'amor cap a un company, cap els meus pares, vers un ancià.» (28 d’abril de 2013).

Sou davant del món testimonis, confirmant ara allò que vau rebre pel baptisme, refermant la vostra fe esdeveniu evangelitzadors, i no ho oblideu mai ho sereu renunciant alhora a fer el mal, disposats a perdonar, a ajudar i a estimar a qui ho necessiti. No hi pot haver millor programa de vida i tot plegat és conseqüència de l’amor que Déu ens té i amb el que omple la nostra vida. Un amor el de Déu que s’encomana, que no es pot quedar retingut, aturat en nosaltres mateixos, que cal que fem arribar a tothom.

Us seran imposades les mans, sereu signats amb la unció del sant crisma i amb el senyal de la creu, uns petits gestos que porten al darrera una forta càrrega, la de ser fets semblants a Crist per la força de l’Esperit, ser fets participants de la missió de Jesucrist, ser testimonis de la veritat al món. Que el Senyor us hi ajudi i que l’Esperit Sant us doni la força per mantenir-vos ferms en la fe i l’amor de Déu.