dimarts, 7 de maig del 2024

Dimarts de la setmana VI de Pasqua

 

Dimarts de la setmana VI de Pasqua

Santuari de la Mare de Déu de Loreto a Tarragona

Reunió 255 de la Conferència Episcopal Tarraconense

Dimarts 7 de maig de 2024

Fets 16,22-34; Salm 137,1-2abc.2d-3.7c-8 i Jo 16,5-11

 

«Què haig de fer per salvar-me?» Aquell escarceller havia quedat estorat davant el gran terratrèmol que trencà les cadenes i obrí les portes. El missatge de Crist, la bona nova arriba a vegades de maneres ben curiosa. Ho sabem prou bé, Déu crida quan vol i com vol. A nosaltres ens toca tenir a punt la resposta a la pregunta d’aquell qui té el cor tocat per l’Esperit i cerca la salvació.

Hem de tenir a punt com Pau la resposta «Creieu en Jesús i us salvareu.» Ens hi ha d’ajudar a aquesta tasca el Defensor, el Paràclit, l’Esperit sant. La força de l’Esperit ens mou a respondre al món que en Crist hi ha la salvació; que sols en Ell, que és l’únic just, hi ha la salvació.

Aquesta és la bella missió que ens ha estat encomanada, a la que no podem renunciar de cap de les maneres. És la més bella de les missions perquè implica portar a Crist al cor dels homes i dones del nostre temps, a acostar-nos a la salvació.

Demanem al Senyor que la força de l’Esperit davalli i romangui sobre nosaltres sempre perquè siguem fidels, com Pau, a aquesta tasca de transmissors de la fe i de l’esperança de la salvació. I ens cal fer-ho, com ens diu avui sant Ciril d’Alexandria en l’Ofici de lectura, essent una sola cosa per la pietat, la comunió i l’Esperit.