dissabte, 23 de novembre del 2019

IX Trobada d’intel·lectuals i professionals cristians a Poblet: Paraules de Benvinguda

IX Trobada d’intel·lectuals i professionals cristians a Poblet
¿QUÈ VOLEM DIR I QUÈ IMPLICA CREURE EN LA RESURRECCIÓ AVUI?
22-23 de novembre 2019
Paraules de Benvinguda

Molt bon dia i benvinguts al Monestir de Poblet,

Per molts de vostès aquesta trobada ja és habitual, per algun altre pot ser el primer cop. Ara tocaria dir allò de que arribem a la setena edició de la trobada de professionals i intel·lectuals catòlics i que és un esdeveniment ja consolidat. Sí i no; certament arribem a la setena edició i és un goig, però consolidar-ho és tasca de cada any i no pas minsa. Aquesta tasca la porten a terme tres persones fonamentalment: en Tòfol Trepat, la Mar Galceran i en Francesc Torralba. Són ells qui any rere any amb el seu esforç i tenacitat consoliden aquesta trobada.  En segon lloc qui la consoliden són vostès assistint-hi i participant-hi. Sense uns organitzadors ni uns assistents res tindria sentit. És a dir que moltes gràcies a tots vostès ja que la comunitat sols els acollim, hi posem el marc, l’escenari però sense els dos primers elements no seriem aquí i tots sabem que els temps que vivim no són pas fàcils i demanen encara més esforç per organitzar qualsevol esdeveniment, tant més un com aquest amb el rigor i profunditat que el caracteritzen.

Aborden vostès aquest any un tema clau, central en la nostra fe. Potser a vegades ho oblidem o ho apartem una mica, però el centre de la nostra fe és l’encarnació, passió, mort i resurrecció del Fill de Déu. Com escrivia sant Pau als Corintis: «si Crist no ha ressuscitat, la nostra predicació és buida, i buida és també la vostra fe. (...) la vostra fe és il·lusòria (...). Si l'esperança que tenim posada en Crist no va més enllà d'aquesta vida, som els qui fem més llàstima de tots els homes.» (1Co 15,14-19). Gràcies doncs per abordar aquest tema, no pas fàcil, però si fonamental, gràcies per fer-ho amb el rigor i la llibertat amb que aborden els temes que any rere any s’han vingut plantejant.

Que tinguin una bona jornada, que la reflexió sobre el tema de la resurrecció doni fruits i que gaudeixin d’aquest marc que convida a la reflexió, a la pregària i al diàleg, valors tant necessaris avui per a tots. De nou als organitzadors i a tots vostès gràcies per ser avui aquí.