diumenge, 14 de juliol del 2024

Diumenge XV durant l'any / Cicle B. Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols

 

Diumenge XV durant l'any / Cicle B

Santuari de la Salut de Sant Feliu de Pallerols

Diumenge 14 de juliol de 2024

Am 7,12-15; Salm 84,9ab-10.11-12.13-14; Ef 1,3-14 i Mc 6,7-13

 

Hem rebut la nostra part en l’herència, aquesta era la voluntat d’aquell qui tot ho duu a terme segons la decisió de la seva voluntat, aquell qui ha ens ha concedit  la grandesa dels seus favors, aquell que amb el preu de la seva sang hem estat rescatats. Tot això ho rebem si escoltem l’anunci de la veritat, la bona nova de la nostra salvació i després d’escoltar-la hi creiem. Acollir la bona nova o rebutjar-la està a les nostres mans. Podem ser com aquell sacerdot de Bet-El que convidava al profeta Amós a anar-se’n a una altra banda i a deixar de destorbar-lo que prou feina tenia en fer-se càrrec del santuari del rei i de l’estat. O bé podem acceptar-la i viure-la aquesta bona nova. La bona nova ens arriba per mitjà dels apòstols, d’aquells qui foren enviats pel mateix Crist de dos en dos, amb un bastó, un vestit i unes sandàlies per  tota possessió, defugint tot allò de superflu. Si acollim la bona nova aquesta restarà en nosaltres, com els deixebles restaven allí on eren acollits; si la rebutgem ens caldrà espolsar-nos la pols dels peus com a senyal de rebuig i rebutjar la salvació no és rebutjar qualsevol cosa.

Pot ser fàcil o pot ser difícil acollir aquesta herència de la que hem esta fets part. La riquesa dels favors de Déu s’ha desbordat en nosaltres, ens diu sant Pau, acollir-los o deixar-los escapar entre els nostres dits és cosa nostra. D’exemples d’acollida, d’orelles atentes a la veu del Senyor i de cors disposats a rebre la grandesa dels favors de Déu en tenim i molts. Ho és el mateix apòstol sant Pau, el seu camí cap a la fe en Jesucrist no fou fàcil, ni recte, ni planer; però ell és avui per a nosaltres un predicador incansable, llur saviesa i penetració en els misteris de la salvació continuen essent avui per a nosaltres una porta oberta al Crist.

Però hi ha una porta encara més gran, a vegades sembla como si no hi fos perquè la seva humilitat i petitesa l’embolcallen; Maria que aquí es venera sota l’advocació de la Salut, és la millor evangelitzadora. Raons no li falten, ella va ser la primera en creure en la bona nova, encara més, la va acollir en el seu ventre, va escoltar de primera mà la veu del Crist, essent així deixeble de primera hora alhora que mare amatent. Ens cal posar la nostra esperança en Crist, com Maria li posà; escoltar l’anunci de la veritat, la bona nova de la salvació, com Maria l’escoltà; creure en Crist, com Maria hi va creure des del primer moment, sense cap dubte, ajudada sempre amb la marca de l’Esperit Sant que havia rebut de sobte a Natzaret quan la seva vida canvià per la intervenció d’un àngel que era missatger de la bona nova, com ho havia estat el profeta Amós, com ho serien els apòstols, com ho seria el mateix Pau, apòstol de segona volada.

Tenim una herència reservada, estem convidats a ser lloança de la grandesa del Senyor, a les nostres mans està obrir els nostres cors a l’acció de l’Esperit, les orelles a la veu del Senyor que per mitjà dels apòstols i dels profetes, a través de les pàgines de l’Escriptura, ens convida a rebre l’amor que ens converteix en fills de Déu per Jesucrist. Com Maria, Mare de Déu i alhora filla de Déu; deixeble de primeríssima hora i mare de l’esperança, una esperança que no és altre que Crist, el seu fill i Senyor nostre.