divendres, 13 de desembre del 2019

Divendres setmana II d’Advent


Divendres setmana II d’Advent
Santa Maria de Valldonzella
Divendres 13 de desembre de 2019
Is 48,17-19; Salm 1,1-2.3.4 i 6; Mt 11,16-19

Seguir els camins del Senyor, estimar la llei del Senyor rebutjant els consells dels injustos. Vet aquí la manera de preparar-nos per l’arribada del Senyor. Tota la nostra vida és un camí cap al Senyor; així ens ho mostra sant Benet a la Regla; un camí cap a la felicitat i el benestar, els de debò, els vertaders, no aquells que ens ofereix a voltes aquest món i que al cap i a la fi són com aquella herba que treu florida al matí i al vespre es marceix i s’asseca. 

Certament no és pas un camí fàcil, moltes vegades se’ns fa difícil, costerut, ens tempta fer-nos enrere, asseure’ns i deixar d’avançar per acabar essent com la palla escampada pel vent. 

Caminar cap al Senyor és fer-ho amb obres que acreditin l’autèntica saviesa per acabar essent com aquell arbre que arrela vora l’aigua, dona fruit quan n’és el temps i el seu fullatge mai no es marceix perquè tot el que emprèn ho duu a bon terme. 

Aquest és l’exemple dels màrtirs, com santa Llúcia la memòria de la qual avui celebrem, aquella màrtir de Siracusa a qui varen treure els ulls per proclamar la fe i el Senyor els hi va retornar; aquella que malgrat les amenaces i els turments no renunciar a proclamar la bona nova de l’Evangeli. Ella no s’assegué al ròdol burleta dels descreguts, ni ballà al toc del flabiol; es mantingué fidel a la seva fe, va seguir al Senyor i obtingué la llum de la vida perquè el Senyor emparà el seu camí. 

Una dona, en paraules del Papa Francesc, de coratge davant de les proves de la vida; que visqué llur fe en comunitat, vivint-la no pas com una suma d’individualitats, sinó com a  molt més; una dona que fou capaç de donar-se a sí mateixa, de donar la seva vida per Crist. Davant l’anunci del que l’esperava digué, segons la tradició: «els que creiem en Crist i tractem de portar una vida pura tenim a l'Esperit Sant que viu en nosaltres i ens dona força, intel·ligència i valor.» 

A les portes del Nadal demanem-li nosaltres al Senyor força, intel·ligència i valor per seguir els seus camins, com ho feu santa Llúcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.