dilluns, 2 de desembre del 2019

Dilluns de la I setmana d’Advent


Dilluns setmana I d’Advent
Santa Maria de Vallbona
Dilluns 2 de desembre de 2019
Is 4,2-6; Salm 121,1-2.3-4a.4b-5.6-7.8-9; Mt 8,5-11

Tot començant aquest temps litúrgic, el temps de l’espera confiada que és l’Advent ens surt al pas avui l’Evangeli del centurió. Quina fe, quina humilitat i quina generositat la d’aquest home. Fe perquè ell creu fermament en Jesús; humilitat perquè sap molt bé que essent un soldat romà, un integrant de les forces que dominen Israel per a l’Imperi, no és digne de rebre’l a casa seva; i generositat perquè no demana res per a sí mateix sinó per a un altre, per al seu criat que pateix dolors terribles i mou a compassió al seu amo. 

La salvació no es limita al fills d’Israel; el Fill de l’home ha vingut a salvar a l’home, tant se val si és d’orient o d’occident, si parla una o altre llengua, si té aquest o aquell altre color de pell, si és pobre o ric. Crist ha vingut a salvar-nos a tots, per això li diu al centurió «Vinc a curar-lo», ni això cal amb tanta fe. L’espera de l’Advent no se circumscriu, no es limita als fidels és tota la humanitat qui, sense saber-ho, està en espera. 

En un món com el nostre que té necessitat de Déu, el món desconeix sovint que l'Evangeli no està contra ningú, sinó que Crist ha vingut a salvar-nos a tots. Algú havia parlat d’antuvi a aquell centurió de Jesús; per això tenia tanta fe, per això sabia que tant sols una paraula de Jesús seria suficient per a guarir al seu criat. 

Això és fe, confiança, seguretat en que Crist és el salvador, el Messies, el Senyor, i aquesta fe el mou a la humilitat i a la generositat. Crist és la ventada que escombra i fa justícia, de la que ens parla el profeta Isaïes, és aquell que ve a alliberar-nos, com alliberà aquell criat de la seva malaltia. 

Cal confiança, cal fe, cal posar-nos a les ordres de Crist, amb les esplèndides armes de l’obediència, com ens diu sant Benet. Jesús s’admirà de tanta fe com hi havia en aquell home, tant de bo fos la nostra fe com la del centurió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.