dimecres, 12 de juny del 2024

Dimecres setmana X durant l’any

 

Dimecres setmana X durant l’any

Confirmacions a Confirmacions a Els Joncs

Parròquia de Sant Pau de Sarrià de Dalt

12 de juny de 2024

Is 42,1-3; Salm 144; Rm 5,1-2.5-9a  i Mt 16,24-27

 

Avui estimats germans i germanes que rebreu el sagrament de la confirmació s’acompleixen en vosaltres les paraules del profeta Isaïes, el Senyor ha pres possessió de vosaltres, ha posat en vosaltres el seu Esperit. Aquest és el sentit del sagrament que avui rebreu, la força de l’Esperit davallarà sobre vosaltres per enfortir la vostra fe per tal de que en doneu testimoni davant de tots els qui us envolten.

Per rebre’l cal que, com ens ha dit el salmista, tingueu els ulls posats en el Senyor, que mireu al Crist per tal de poder seguir-lo i estimar-lo en cada moment de la vostra vida. Aquesta manera de viure en diem viure la fe. La fe és un regal que us fa Déu, que us ha fet a cadascun de vosaltres; vau ser batejats perquè els vostres pares van creure, i ho feren encertadament, que fer-vos cristians era el millor regal que us podien fer. Avui vosaltres mateixos i per la vostra voluntat voleu refermar aquesta fe i proclamar-la davant d’aquesta assemblea que ve a representar el conjunt de l’Església universal.

Cerqueu sempre de ser justos, d’estar amb pau amb Déu; per aconseguir-ho poseu la vostra confiança en Crist. Ell és aquella esperança que no pot defraudar a ningú i que ve d’aquell qui és molt més que un home bo, d’aquells que potser algú donaria la vida, Ell és el Fill de Déu fet home per a la nostra salvació, mort per a vèncer la nostra mort i ressuscitat per a donar-nos la vida plena i eterna.

El regal de la fe no té preu, per aconseguir-lo no si val a guanyar tot el món, per aconseguir-lo cal negar-nos a nosaltres mateixos, prendre les nostres creus i seguir-lo. Negar-nos a nosaltres mateixos vol dir fugir de la supèrbia i tenir sempre per horitzó els dos grans manaments: estimar a Déu i estimar als germans. Prendre les nostres creus tots sabem bé que vol dir, assumir les nostres limitacions, les nostres mancances i mirar de tirar endavant malgrat els entrebancs de la vida. Hem de decidir-nos per nosaltres mateixos; el do de la fe ens pertany solament des del moment en què l'acceptem. D'aquesta manera en la confirmació continua el que es va iniciar en el baptisme. La confirmació és el complement del baptisme. Aquest és l'autèntic sentit de la paraula confirmació; significa el procediment pel qual un pacte entra definitivament en vigor. Avui renoveu de manera solemne el vostre pacte d’amistat amb Crist i amb la seva Església. No tingueu por, sempre tindreu l’ajuda de l’Esperit Sant i una ajuda més, la de viure la fe en comunitat, formant part de l’Església.

Avui és un dia per a felicitar-vos, Crist us estima de manera molt especial i concreta i sap que vosaltres l’estimeu a Ell. Que l’Esperit Sant que avui davalla sobre vosaltres us ajudi a mantenir-vos sempre fidels a Crist, tant sols Ell te paraules de vida eterna.