dissabte, 22 de juny del 2024

Recés amb els ministres que dirigeixen celebracions de la paraula.

 

Recés amb els ministres que dirigeixen celebracions de la paraula.

Dissabte, 22 de juny de 2024

Església parroquial de sant Feliu de Beuda

 

Ens diu la Constitució Dogmàtica Dei Verbum sobre la divina revelació del Concili Vaticà II: «Que el major nombre possible de ministres de la paraula puguin repartir fructuosament al Poble de Déu l'aliment de les Escriptures, que il·lumini la ment, enrobusteixi les voluntats i encengui els cors dels homes en l'amor de Déu.» (Dei Verbum, 23).

Teniu encomanada doncs la missió d’alimentar espiritualment, d’il·luminar, d’enrobustir i d’encendre i us cal arribar a les ments, a les voluntats i als cors. No és poc tot plegat. El Codi de Dret Canònic ens diu que els fidels laics són testimonis de l'anunci evangèlic amb la seva paraula i l'exemple de la seva vida cristiana i que també poden ser cridats a cooperar amb el Bisbe i amb els preveres en l'exercici del ministeri de la Paraula. (CIC, 759). Ser ministres de la Paraula, ser portadors de la Paraula és una bella missió però cal que aprofundiu en el misteri de Déu per ser aptes per anunciar-la amb fidelitat als germans. Vosaltres poseu veu a Crist, per la vostra veu s’escolta la Paraula de Déu.

Per portar a terme la tasca que teniu encomanada, no descuideu la vostra espiritualitat personal que ha de reposar en tres punts: el primer la lectura sovintejada de l’Escriptura que esteu cridats a proclamar; el segon la pregària, tant l’Ofici Diví com la pregària personal que us obriran les portes del cor al missatge de l’Evangeli i el tercer l’Eucaristia. Precisament perquè sou ministres en absència de prevere, perquè esteu cridats a proclamar la Paraula però també a distribuir el cos de Crist, heu de ser assidus a l’Eucaristia tant com pugueu a la celebració eucarística presidida per un prevere, en la mesura de les vostres possibilitats però sempre disposats a participar-hi quan en tingueu ocasió. «Tot cristià ha d'estar convençut que no pot viure la seva fe ni participar en la missió universal de l'Església si no s'alimenta del Pa eucarístic. També ha d'estar convençut que la reunió dominical és un signe per al món del misteri de comunió que és l'Eucaristia.» (Sant Joan Pau II 27 de març de 1987).

No oblideu que en la litúrgia de la Paraula és Déu mateix qui parla al seu poble, reunit en el seu nom. Déu s’hi fa present de tres maneres: en l’assemblea reunida, en la seva Paraula i en el seu cos que vosaltres distribuïu. Vosaltres convoqueu l’assemblea, proclameu la seva Paraula i distribuïu el seu cos, sou per tant col·laboradors de la seva presència i aquesta és la vostra principal funció. L’Església de Girona us està molt agraïda, valora el vostre esperit de servei i mentre demanem al Senyor que ens envií noves vocacions al sacerdoci i al diaconat,  preguem també per tenir bons ministres de la Paraula; cadascun fidel al seu ministeri. Us encoratgem doncs a seguir essent bons proclamadors de la Paraula de Déu. Molts escolten per la vostra veu la Paraula de Déu, certament cal no confondre el missatger amb el missatge, ni encara menys amb l’autor del missatge; però la vostra tasca és ben noble. Per portar-la a terme cuideu la vostra espiritualitat i la vostra fe per proclamar la bona nova tal com l’Església us demana de fer-ho.