dissabte, 19 d’octubre del 2024

Diumenge XXIX durant l’any / B Confirmacions al Col·legi Sagrada Família de Vila-roja a Girona

Diumenge XXIX durant l’any / B

Confirmacions al Col·legi Sagrada Família de Vila-roja a Girona

Institut de Religioses de Sant Josep de Girona

Dissabte 19 d’octubre de 2024

Is 42 1-5; Salm 32,4-5.18-19.20 i 22; He 4,14-16 i Mc 10,35-45

 

Avui estimats germans per aquest sagrament que esteu a punt de rebre, damunt vostre reposarà l’Esperit del Senyor per tal que porteu amb fermesa la justícia als qui us envolten, per tal de que mantingueu ferma la vostra fe en Crist a qui sempre ens podem acostar confiadament, perquè Ell és sempre compassiu, Ell sempre ens acull i ens dona l’auxili que ens cal. No es tracta de reclamar llocs de privilegi, de fet Jaume i Joan, aquells apòstols que amb gosadia volien seure al costat del Senyor al seu Regne, no sabien que demanaven. Els ho diu ben clarament Jesús; la fe no es per viure-la cercant llocs per damunt dels altres, cal viure-la des del servei, seguint l’exemple de Jesús que no vingué a fer-se servir, sinó a servir als altres.

La fe, que avui estimats germans i germanes confirmareu amb la vostra petició de rebre la força de l’Esperit, és per viure-la des del servei. Crist és sempre el model i quan tots esperaven que implantaria un regne com els regnes d’aquest mon i que ho faria qui sap si amb un exèrcit d’àngels al seu costat per acabar amb tots aquells qui rebutgessin el missatge de l’Evangeli, un regne on hauria tingut sentit la petició de Jaume i de Joan de procurar-se un bon lloc a la seva dreta; Crist vingué contra tot pronòstic a recórrer els camins plens de pols, a ser ben rebut per alguns i a ser rebutjat per molts d’altres, a guarir a molts i a estar a punt de ser apedregat per d’altres i a la fi a morir sol en una creu, abandonat pels qui l’havien seguit part del camí, insultat i vexat per molts d’altres que el veien com un fracassat, quan als ulls de tothom els seus detractors havien guanyat la partida i s’havien imposat deixant-lo al davant de tots com un farsant i un impostor.

Però la creu no és la darrera paraula, és certament la clau que obre la porta de la salvació, però aquesta ens ve donada per la resurrecció de Crist. Quan els deixebles i algunes dones, elles sempre més valentes i agosarades que els apòstols, trobaren la tomba buida encara no tingueren tots plegats la força suficient per vèncer la por i sortir a predicar la bona nova de que Crist havia mort i morint havia vençut la mort i vencent-la ens feia a tots el regal de la vida nova i eterna. Als deixebles els calgué la força de l’Esperit Sant per tal de poder viure la seva fe amb plenitud i ser per als altres llavor d’esperança.

Estem estimats germans a les portes de l’any jubilar 2025, un any que el papa Francesc vol que visquem centrats en l’esperança perquè la fe cal viure-la practicant la caritat i tenint posada tota la nostra esperança en Crist. La força de l’Esperit que avui rebeu per mitjà d’aquest sagrament us ha d’ajudar a viure la fe amb esperança, segurs de que seguir a Crist és la millor opció de vida que podem triar. Ell és el camí, la veritat i la vida, Ell ens estima i de quina manera, Ell vol sempre el millor per a nosaltres i ens dona per l’Esperit la força necessària per a aconseguir-ho.

Domingo XXIX durante el año / B

Confirmaciones en el Colegio Sagrada Familia de Vila-roja a Girona

Instituto de Religiosas de Sant Josep de Girona

Sábado 19 de octubre de 2024

Is 42 1-5; Salmo 32,4-5.18-19.20 y 22; He 4,14-16 y Mc 10,35-45

Hoy queridos hermanos por este sacramento que estáis a punto de recibir sobre vosotros reposará el Espíritu del Señor para que lleváis con firmeza la justicia a quienes os rodean, para que mantengáis firme vuestra fe en Cristo a quien siempre nos podemos acercar confiadamente, porque Él es siempre compasivo, Él siempre nos acoge y nos da el auxilio que nos hace falta. No se trata de reclamar lugares de privilegio, de hecho, Jaime y Juan, aquellos apóstoles que con osadía querían sentarse junto al Señor en su Reino, no sabían que pedían; se lo dice bien claramente Jesús. La fe no es para vivirla buscando lugares por encima de los otros, hay que vivirla desde el servicio, siguiendo el ejemplo de Jesús que no vino a ser servido, sino a servir a los demás.

La fe, que hoy estimados hermanos y hermanas confirmaréis con vuestra petición de recibir la fuerza del Espíritu Santo, es para vivirla desde el servicio. Cristo es siempre el modelo y cuando todos esperaban que implantaría un reino como los reinos de este mundo y que lo haría quién sabe si con un ejército de ángeles a su lado para acabar con todos aquellos quienes rechazaran el mensaje del Evangelio, un reino donde habría tenido sentido la petición de Jaime y de Juan de procurarse un buen lugar a su derecha y su izquierda, Cristo vino contra todo pronóstico a recorrer los caminos llenos de polvo, a ser bien recibido por algunos y a ser rechazado por muchos otros, a curar a muchos y a estar a punto de ser apedreado por otros y al fin a morir solo en una cruz, abandonado por quienes lo habían seguido parte del camino, insultado y vejado por muchos otros que lo veían como un fracasado cuando a los ojos de todo el mundo sus detractores habían ganado la partida y se habían impuesto dejándolo en evidencia delante de todo el mundo como si de un farsante y un impostor se tratase.

Pero la cruz no tiene la última palabra, es ciertamente la llave que abre la puerta de la salvación, pero esta nos viene dada por la resurrección de Cristo. Cuando los discípulos y algunas mujeres, ellas siempre más valientes y osadas que los apóstoles, encontraron la tumba vacía aun no tuvieron la fuerza suficiente para vencer el miedo y salir a predicar la buena nueva de que Cristo había muerto y muriendo había vencido la muerte y venciéndola nos hacía a todos el regalo de la vida nueva y eterna. A los discípulos les hizo falta la fuerza del Espíritu Santo para poder vivir su fe con plenitud y ser para los demás semilla de esperanza. Estamos queridos hermanos a las puertas del año jubilar 2025, un año que el papa Francisco quiere que vivamos centrados en la esperanza porque la fe hay que vivirla practicando la caridad y teniendo puesta toda nuestra esperanza en Cristo. La fuerza del Espíritu que hoy recibís por medio de este sacramento os tiene que ayudar a vivir la fe con esperanza, seguros de que seguir a Cristo es la mejor opción de vida que podemos elegir. Él es el camino, la verdad y la vida, Él nos ama y de qué manera, Él quiere siempre lo mejor para nosotros y nos a través del Espíritu la fuerza necesaria para conseguirlo.