dissabte, 5 d’octubre del 2024

Celebració de la Paraula. Enviament de catequistes 2024

 

Celebració de la Paraula.

Enviament de catequistes 2024

Capella de Sant Martí del Seminari de Girona

Dissabte 5 d’octubre de 2024

 

La fe sense obres és morta ens diu sant Jaume. Podríem dir també que la fe sense ser transmesa també és morta. La fe és un do massa preciós per quedar-nos-el per a nosaltres mateixos, és tanta la joia de creure que no ens podem estar de compartir-la. Missió nostra és anunciar-la per tal de que anunciant-la en sentin a parlar i sentint-ne a parlar molts creguin en Crist i creient-hi l’invoquin. I per ser anunciada la fe ha de menester de missatgers. Vosaltres sou els missatgers, enviats a anunciar la fe als infants i als joves que s’acosten a les nostres parròquies, que formen part de les nostres comunitats, sigui de manera més activa o no tant activa, perquè, com diu sant Pau, tots tenen el mateix Senyor i aquest és generós amb tothom.

Sigueu doncs generosos missatgers, generosos evangelitzadors, no dubteu a fer arribar la joia de l’Evangeli als qui a vosaltres acudiran; tot el temps esmerçat en aquesta causa no és temps perdut, és temps guanyat per a vosaltres, per als qui us escolten i per al Crist.  Insistiu sempre, quan creguin que és oportú i quan no ho creguin, amb molta paciència i ganes d’ensenyar, com escrivia Pau a Timoteu.

En paraules del papa Francesc: «Despertar l'entusiasme personal de cada batejat i reavivar la consciència d'estar cridat a realitzar la pròpia missió en la comunitat, requereix escoltar la veu de l'Esperit que mai deixa de ser present de manera fecunda. L'Esperit crida també avui a homes i dones perquè surtin a l'encontre de tots els que esperen conèixer la bellesa, la bondat i la veritat de la fe cristiana.» (Antiquum ministerium, 5).

Aneu doncs a l’encontre dels assedegats per conèixer al Crist, sigueu vosaltres qui mostreu que aquesta set és present avui en el nostre món, feu-los adonar que tenen set de Crist, i mostreu-los que no hi ha millor aigua que la que dona el Senyor, la seva és aigua viva, el qui beu de l'aigua que Crist dona mai més te set: l'aigua que Crist dona es converteix dintre d'ell en una font d'on brolla vida eterna.

No oblideu que sou missatgers de bones noves, de la millor bona nova, que és Crist.